המיקום הגיאוגרפי של ישראל הוא קו השבר הסורי-אפריקני, מה שאומר שהיא נמצאת בסיכון גבוה בכל הנוגע לרעידות אדמה. לפני כ 20 שנה בערך כבר חווינו כאן תקופה של רעידות אדמה מורגשות. אומנם לא נוצר נזק, אך התחזיות מציגות סיכויים גבוהים לרעידות אדמה חזקות הרבה יותר, שיהיו מלוות בנזק למבנים.
משום כך, חוק תמא 38 חזר להיות נושא מרכזי בחברה הישראלית. המועצה הארצית לתכנון ובנייה מציגה נתונים עגומים למדי בנוגע למידת החוזק והמוכנות של בתים בישראל למקרים של רעידות אדמה- יותר ממיליון בתים לא ישרדו רעידת אדמה חזקה, והסיבה לכך היא שהם לא הוקמו לפי התקן משנת 1975 של עמידות בעת רעידות אדמה. כלומר, באשר לבתים או כל מבנה אחר שנבנו לפני 1975, סביר להניח שהם ייהרסו בעת רעידת אדמה חזקה.
חוק תמא 38 הוא תוכנית מתאר שהייעוד שלה הוא לחזק מבנים קיימים למטרת הגנה בעת רעידות אדמה. כמו כן, החוק מאפשר השבחת נכסים מבלי שהדיירים יצטרכו להשקיע עבור עבודות ההשבחה מכיסם. אך ככלל, הייעוד העיקרי הוא חיזוק מבנים, והוא נוגע לאלו שנבנו לפני 1980 ועדיין לא עברו את עבודות החיזוק הנדרשות כחוק.
יש לציין כי החוק אינו בתוקף עבור מבנים שיש להם פטור מתקן 413, מבנים שרוב הזמן לא מאוישים או כאלו שעומדים בפני הריסה. כלומר, מבנים אלו לא יהיו זכאים לחיזוק (או לשדרוג והשבחה) תחת תמא 38.
עוד יש לציין כי התמא חלה הן על מבנים מסחריים, כמו משרדים, חנויות וכדומה, מבני מגורים וכמובן מבנים לשירותים ציבוריים, כמו ספרייה.
החוק מנסה לעודד אנשים לעשות חיזוקים למבנים שלהם על ידי הענקת האפשרות לתוספות זכויות בנייה, שאלה ניתנות יחד עם הנחות מיסוי וקיצור של ההליכים הכרוכים בכך. יחד עם החיזוק של המבנה, הדיירים נהנים מהשבחה שלו על ידי שיפוץ מבפנים וגם מבחוץ, הוספת חדרי ממ"ד, מעלית, תשתיות ועוד. לא מפתיע אם כן שעוד ועוד אנשים בודקים את האפשרות הזו ומגישים בקשה.
יחד עם הבקשה להיתר תמא 38, צריך לצרף אישור של מהנדס מוסמך על כך שהמבנה צריך לעבור עבודות חיזוק לרעידות אדמה.